Online Backgammon

Många är väl insatta i detta spel hemifrån, Backgammon är ju ett brädspel som man med lätthet kan lära sig och spela tillsammans med vänner, föräldrar och farföräldrar. Har man redan lite kunskap om spelet så blir det inte så komplicerat att lära sig online Backgammon och njuta av spelet i bra casinon online. Det är dock ett gott råd att verkligen sätta sig in i spelet innan man börjar satsa på riktigt så att man kan få ut det mesta möjliga av sina spel online.

Så går det till att spela Backgammon online

Backgammonbrädan har 4 olika områden och varje område har 6 spetsar som ser litegrand ut som koner. Varje spets är värd 1 poäng vilket betyder att de 4 olika sektionerna tillsammans ger 24 poäng. Då du vill spela online Backgammon så kommer du att känna igen denna klassiska layout som syns på ett tydligt sätt på din skärm. Varje spelare får 15 spelmarkörer och 2 tärningar. De röda markörerna kommer att spelas medsols medan de markörer som är gula eller orange kommer att röra sig motsols. Det är detta som leder till att markörerna hamnar i konflikt med varandra då de flyttas runt brädan. Detta spelmönster ger upphov till stor spänning oavsett om man spelar backgammon på nätet eller hemma framför brasan. Målet med spelet är att röra alla sina 15 markörer runt spelplanen och tillbaka till boet. Man kan jämföra detta med spelet Fia som fungerar på ett liknande sätt.

Vinnaren

Den som lyckas få alla sina spelmarkörer av från brädan först har vunnit och då man spelar Backgammon på Internet så kan detta gå mycket snabbt. Allting fungerar ju automatiskt vilket gör att man inte behöver hålla ordning på tärningar och markörer som lätt kan falla av en vanlig backgammonbräda. Många upplever att spelen online ger en bättre överblick och så är det ju förstås så att priserna lockar. Den som vinner i Backgammon vinner inte bara pengarna utan även äran. Detta beror på att man måste spela med skicklighet för att ta sig runt spelplanen. Det som tärningarna visar är det man måste följa, men man kan själv välja med vilka markörer man ska flytta runt. Om man lämnar en markör ensam på en kon så riskerar man, precis som i Fia, att den knuffas tillbaks i boet igen av motståndaren. Den som vinner spelet är alltså den som kan kombinera en tuff spelstil med smarta val!

Gratis Backgammon spel online

Man kan påverka sina vinster i detta spel genom att dubbla sin satsning om man ser att det går bra. Motståndaren kan välja att acceptera att satsningen höjts eller mista en poäng. För att man ska ha koll på sina satsningar i online Backgammon så måste man först lära sig spelet väl. Det här gör man bäst genom att spela i gratis versioner av Backgammon på nätet. I dessa spel kan man i lugn och ro lära sig spelet innan det blir allvar. Den som blir riktigt duktig kan nå stjärnorna genom att delta i stora internationella evenemang där den som segrar blir mycket rik och samtidigt erkänd som ett verkligt proffs på Backgammon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *